` Phobos & Actor Marketing Blog: De Longtail en democratie...

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

vrijdag 17 oktober 2008

De Longtail en democratie...

Wikipedia, de meest complete encyclopedie. Flickr, meer foto's kan je niet vinden. Google, de grootste databank. Ze zijn allen gemaakt door u en ik. De kennis zit in de Longtail, in het collectief van iedereen.

Is een blogger een journalist, of moet je hem verbieden om te schrijven al zijn het vaak vakidioten die hun kennis verspreiden ? Een fotograaf is een beschermd beroep, maar kan jouw foto niet de meest aangrijpende zijn, getrokken op een moment dat er geen fotograaf in de buurt was ?

Iedereen is auteur, iedereen is schepper in deze snel veranderende wereld. Kennis is niet meer van een bedrijf, organisatie, universiteit of staat. Kennis is van het individu, samen vormen we de maatschappij.

De bijdrage van ieder individu maakt leiderschap in de toekomst anders. Het gaat niet om leiding geven, regels opstellen, beslissingen nemen, maar om een groep te motiveren hun passie te beleven, hun emoties te appreciëren, hun talenten te ontwikkelen.

Zoveel vrijheid zijn we niet gewoon, zoveel verantwoordelijkheid hebben we nooit genomen, maar bovenal onze instituten zijn zo niet gebouwd, en dat merk je...

Zo is er nu reeds sprake in de VS en in Frankrijk, dat carpooling concurrentie is voor het openbaar vervoer. (zie Google) Zo merken we dat de verrechtsing van de politiek komt door de machteloosheid van ons overheidsapparaat. (zie het dagelijks nieuws) Of denk maar aan de muziekindustrie die gebukt gaat onder artiesten die verkiezen hun muziek zelf uit te geven of zelfs weg te geven. (alsof je dat niet zag) Onze halsstarrige beveiliging door patenten, die enkel in de VS en deels in Europa worden nageleefd, of zou jij geen auto willen omdat een Chinees een patent had op het wiel ? (... ook Chinezen vliegen naar de ruimte)
De banken worden het slachtoffer van de belegger, of hadden ze die niet zelf uitgevonden ? (of dacht jij ook dat banken niet failliet konden?)
Leerkrachten voelen zich niet begrepen door leerlingen, was dat niet hun bestaansrecht ? (of wil jij terug stil in de klas gaan zitten?)
Stakingen gaan over het bestaansrecht van vakbonden en werkgeversorganisaties zijn een rem op ondernemerschap ? (of helpt het om het spoor lam te leggen en ondernemers meer administratie op te leggen?)

De toekomst is rooskleuriger dan ooit, anders maar mooier, want echte passie en gedrevenheid krijgen kansen die ze nooit hebben gehad. Jouw mening telt mee ! Iets waar we lang op hebben gewacht.

Laat dus van je horen, want sociaal zijn, is deel zijn van een groep, de groep van citizens of the world...

Geen opmerkingen: