` Phobos & Actor Marketing Blog: Géén tijd om te leven.

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

vrijdag 23 april 2010

Géén tijd om te leven.

We hebben reeds ontdekt hoe ons gebrek aan vertrouwen is ontstaan door de steeds veranderende omgeving, het overaanbod aan producten, diensten en ideeën en de uitholling van de inhoud. Tenslotte leggen we onszelf een ongelooflijk sterke tijdsdruk op die ons niet de tijd geeft om dit alles te overdenken.

Het is al een wonder dat u tot deze pagina van dit boek bent geraakt. De meerderheid heeft ongeschonden boeken op de boekenplank, niet omdat men ze niet zou willen lezen maar omdat men de tijd niet kan vrijmaken om eraan te beginnen.

Een dag heeft slechts 24 uur en daarvan hebben we nog steeds een ruim de tijd nodig om te slapen of te rusten want de dagtaak is noch nooit zo gevuld geweest. In de figuren die je hier terugvind ontdek je hoe de gemiddelde weekdag en weekenddag is gevuld en hoe weinig tijd voor sociale participatie, omgang met anderen we nog overhouden. Merendeel van die communicatie is dan nog beperkt tot telefonische of digitale communicatie, waarbij we de 80 % non-verbale signalen uitschakelen.

We willen meer dan ooit, onze materialistische maatschappij dwingt ons hiertoe en de val is sterker dan ooit tevoren. En al dacht ik hieraan te ontsnappen ook ik werd meegesleurd door de almachtige drijfkracht naar vooruitgang en hou me vast aan intense momenten van spirituele rust die stilaan zeldzamer worden. Geen wonder dat de verwachtingen ten opzichte van andere steeds groter worden. Het vliegwiel draait, en wie eruit vliegt is dolgedraaid, depressief of stuk.

Ons Belgenlandje staat in de top-3 van West-Europa en in de de top 10 van de wereld als het op zelfmoord aankomt. Voornaamste redenen, het gevoel van eenzaamheid en de te hoge verwachtingen van zichzelf en de maatschappij die ons drijven tot depressies en deze extreme beslissing.

Niet verwonderlijk want de tijd is te kort voor carrière, familie, gezin, opvoeding, hobby, sport, sociaal engagement, vakantie, eigen huis met tuin, levenslang leren, politiek, lezen, tv kijken, rondrijden en in de file staan, het huishouden,... en boeken schrijven.

Meer dan ooit zullen we keuzes moeten maken zonder de tijd om hierover na te denken. Keuzes waarvoor we dus moeten vertrouwen op anderen... die het wél weten ?

Geen opmerkingen: