` Phobos & Actor Marketing Blog: Sociale media vieren hun verjaardag!

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

maandag 15 februari 2010

Sociale media vieren hun verjaardag!

Vandaag blaast Youtube vijf kaarsjes uit. Drie voormalige medewerkers van PayPal: Steve Chen, Chad Hurley en Jawed Karim bedachten YouTube na een feestje in het appartement van Chen. Het drietal mag ondertussen uitkijken naar een grotere stek nu ze zich bevinden op het lijstje van multimiljonairs. Ze verkochten Youtube na slechts 1 jaar voor 1,65 miljard aan Google.

Youtube is vandaag niet meer weg te dekken op het internet. Elke minuut wordt twintig uur aan videomateriaal opgeladen. De site biedt vooral entertainment, muziekclips en how-to video's maar is tegenwoordig ook de bron van "officiële" nieuwsbronnen. Je vindt er peuters die de danspasjes van Beyoncé foutloos nadoen tot de instorting van het WTC.

Hoe bizarder, hoe meer kijkcijfers de videos halen. Een must-see compilatie van de populairste en bizarste youtube-filmpjes vind je hier (klik!):


Een andere jarige deze maand is Facebook die op 6 februari zes kaarsjes mocht uitblazen. De makers wouden de verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en trakteerde 400 miljoen gebruikers op een nieuwe lay-out. De bedoeling hiervan is de Facebookervaring van de gebruikers te verbeteren, vertelt oprichter Mark Zuckenberg. Helaas blijken de veranderingen niet voor iedereen een succes. Zo sloten honderduizenden gebruikers zich aan bij protestgroepen tegen de vernieuwde lay-out.

Facebook & Youtube zijn alvast 2 succesverhalen. Wij wensen beide platforms een welverdiende 'Happy Birthday' en toosten op nog vele jaren en vele vernieuwingen (met minder protestgroepen voor Mark Zuckenberg).

Geen opmerkingen: