` Phobos & Actor Marketing Blog: VIP Marketing

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

woensdag 13 augustus 2008

VIP Marketing

Market yourself by others! En dat hebben de twee presidentskandidaten van de Verenigde Staten goed begrepen. Zowel Barack Obama als John McCain proberen Hollywood aan hun kant te krijgen. De sterren zijn niet verlegen om uit te komen voor hun politieke voorkeur... en dat levert stemmen op.

Oprah zou voor één miljoen stemmen extra gezorgd hebben voor Barack Obama. Niet mis door dit even op tv te vertellen. En dus is de strijd losgebarsten. Vorige week was Paris Hilton nog aan de beurt. Het volgende slachtoffer is Angelina Jolie. Beide kandidaten strijden om haar aan hun kant te krijgen.

En zo worden de sterren nog meer marketingmachines. Ze hebben een enorme invloed op de mensen en spelen dit maar al te graag uit. Ook Obama en McCain hebben dit al lang door.

Ik zie nog altijd het concert van Moby uit 2005 voor mij waar hij 'on stage' zei: “George Bush is the worst president in the history of the United States. He was a wealthy child, not very bright, and had everything handed to him. When he invaded Iraq he thought it would be as easy as ordering a pizza at Domino's. As an American I feel like I have to apologize."

Toch is dit niet nieuw. Michael Jordan kreeg 450 miljoen dollar om met Nike-shirts rond te lopen. Geen slecht spaarpotje.

Geen opmerkingen: