` Phobos & Actor Marketing Blog: Veelgestelde vragen: Copywriting?

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

maandag 25 augustus 2008

Veelgestelde vragen: Copywriting?

"Dus Bram, als ik het goed begrijp, schrijf jij teksten." "Ja, dat klopt." "Ach zo... Dus je zorgt dat er geen fawten in staan?" "Onder andere. Ik zorg er vooral voor dat mijn klant met de tekst zijn doel bereikt." "Zijn doel bereikt?"

In Angelsaksische landen is copywriting normaal. Echt waar. Nagenoeg elk bedrijf, elk openbaar bestuur, elke organisatie doet beroep op een gespecialiseerde copywriter. Waarom? Iedereen kan toch schrijven?

Met een klein beetje oefening kan (bijna) iedereen wel een muurtje metselen. Maar als je een huis wil bouwen heb je een vakman nodig. Ook schrijven is een ambacht.

Pas als je je niet meer moet concentreren op 'hoe' je moet schrijven, gaat je aandacht naar 'wat' je schrijft. Je doel. En dat kan heel wat zijn: overtuigen, verkopen, ontroeren, aandacht trekken, goesting doen krijgen (maar we blijven wél beleefd!), actie doen ondernemen, ... Net dat doelgerichte maakt het moeilijk. Daar verliest u tijd en slagkracht. Een copywriter focust. Want het is zijn vak, zijn ambacht.

Ik schrijf, u bereikt uw doel. Ik maak de brief, u verkoopt meer. Bottom line.

Geen opmerkingen: