` Phobos & Actor Marketing Blog: De "Cat Bin Lady" of hoe word je in enkele dagen wereldberoemd?

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

vrijdag 27 augustus 2010

De "Cat Bin Lady" of hoe word je in enkele dagen wereldberoemd?

Internet brengt zowel helden- als horrortaferelen aan het licht. Denk maar aan de jongen van 12, die zijn vader het leven redde door het stuur van de auto over te nemen. De vader kreeg enkele seconde eerder een epilepsie-aanval in het midden van de autostrade.

In Engeland kreeg een vrouw uit Coventry de andere zijde van de medaille. Haar reputatie lijdt enorme schade sinds een video van haar uitlekte terwijl ze een kat in een vuilnisbak dumpt. Het filmpje wordt nu wereldwijd verspreid met als gevolg dat er heel wat anti-groepen tegen haar worden opgericht.

Hoe het allemaal begon? Lola, de kat werd in de vuilnisbak gevonden van haar baasjes: Stephanie en Daryll Mann. In de hoop te ontdekken wie de kat gedumpt had, raadpleegde het koppel beelden opgenomen door bewakingscamera's in de buurt. Daarop zagen ze de vrouw die de kat gedumpt had. Om haar te identificeren plaatste het koppel de beelden op internet en zo werd al snel haar identiteit achterhaald.

Gevolg voor de vrouw? Sinds het voorval staat ze onder politiebewaking en haatgroepen nemen elke dag toe. Hieronder enkele voorbeelden:










Elke dag worden overal ter wereld katten gedumpt en dieren mishandeld op vele ergere wijze. Jammer voor de vrouw, die waarschijnlijk voortaan 2x gaat nadenken.

Met de opkomst van sociale media kunnen we gaan nadenken over privacy. Deze vrouw wou allicht niet dat dit filmpje wereldwijd verspreid werd. Waar ligt de grens? Is big brother really watching you?

Geen opmerkingen: