` Phobos & Actor Marketing Blog: Nieuwe flashmob in Brussel

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

woensdag 12 mei 2010

Nieuwe flashmob in Brussel

Een koor van 150 leden, stuntbikers en beatboxers verrasten deze ochtend de reizigers op Brussel-Centraal met een opvallende uitvoering van het lied 'Bicycle Race' van Queen. Met deze stunt vragen de organisatoren aandacht voor de Ronde van 11, het nieuwe fietsevenement van 11.11.11.

Om hun evenement in de kijker te plaatsen koos 11.11.11. om een flashmob te organiseren. Flashmobs bestaan uit (grote) groepen mensen die plotseling op een openbare plaats samenkomen, iets ongebruikelijks doen en daarna weer snel uiteenvallen. Het is de bedoeling dat de omstaanders niet op de hoogte zijn om het effect te vergroten.

De stunt in Brussel was de eerste 'zingende' flashmob in ons land. Toch is België niet aan zijn proefstuk toe. De bekendste flasmob was die in het Centraal Station van Antwerpen in 2009 ter promotie van het tv-programma "Op zoek naar Maria". Meer dan 200 'reizigers' dansten synchroon op het nummer Do-re-mi uit de Sound of Musical. Deze stunt haalde zelfs het Amerikaanse CNN-nieuws.

Hier enkele flashmobs, waaronder die in Brussel:










Geen opmerkingen: