` Phobos & Actor Marketing Blog: ORM is the next big thing!

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

woensdag 14 juli 2010

ORM is the next big thing!

Online Reputation Management (ORM) is the 'next big thing'. Althans volgens de blog van Belgian Cowboys.

Want wie heeft zichzelf nog niet gegoogled? Doe het dan nadat je dit hebt gelezen. Indien wel, dan weet je al in welke richting ORM draait. Want je eigen reputatie gaat online een eigen leven leiden. Zowel positief als negatief is het interessant om er zelf een invloed op te hebben.

Sinds de opkomst van sociale media gaat alles veel sneller. Weet dat je steeds achter loopt. En net daarom is Online Reputation Management zo belangrijk. Wie heeft nog nooit zijn nieuwe sollicitant gegoogled? Zo kom je alvast veel op voorhand te weten.

Maar het gevaar schuilt in de kleinste hoekjes. Perceptie en vooroordelen zorgen voor een vertekend beeld nog voor we iemand in persoon ontmoeten.

Hoe pak je ORM aan? Want het belang neemt enorm toe in onze digitale wereld. Er zijn 3 stappen:
  • Bouw een netwerk op! Ga op zoek naar supporters en bouw een 'tribe' op van mensen, sites, blogs, fora... die u genegen zijn.
  • Volg wat er gezegd wordt! Blijf op de hoogte van jezelf en je persoonlijke marketing.
  • Reageer op de gepaste wijze! Verval niet in een welles-nietes spel of reageer niet negatief op slecht nieuws. Het boomerangeffect van zulke reacties komt eens zo hard aan.
Pas op voor valkuilen! Het is veel te gemakkelijk om in discussie te gaan online dus laat u niet verleiden. Zorg voor een coach naast u.

Phobos zorgt alvast voor de online marketing van uw onderneming, maar ook persoonlijke marketing is belangrijk. Kom daarom eerst praten voor je van start gaat. "Think before you act" is hier meer dan ooit van toepassing.

Bron: www.belgiancowboys.be

Geen opmerkingen: