` Phobos & Actor Marketing Blog: Aangifte van ongeval doen via iPhone applicatie

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

vrijdag 24 september 2010

Aangifte van ongeval doen via iPhone applicatie

De verzekeringsgroep Axa komt met een handige iPhone applicatie op de proppen. Indien je een auto- of motorongeval hebt  kun je voortaan via je iPhone onmiddellijk vooraangifte doen.

In de eerste stap neem je een aantal foto's van het ongeval en de schade aan je voertuig. Je vult de omstandigheden in en de gegevens van je wagen. Indien er getuigen zijn, kun je ook hun persoonsgegevens achterlaten. Als alle informatie verzameld is, wordt je verzekeringsmakelaar met één tik op het scherm op de hoogte gebracht.

Buiten de vooraangifte kun je nuttige informatie vinden over hoe je eerste hulp kan verlenen en wat je moet doen bij diefstal. Verder vind je er de gegevens terug van de hulpdiensten, de politie en de takeldiensten zodat je hen meteen kunt bellen indien nodig.

Deze applicatie is zeer handig om zeker te zijn dat je niets vergeet. Na een ongeval zijn de betrokkenen vaak aangedaan en gebeurt het meermaals dat de ze iets over het hoofd zien. Via de iPhone applicatie wordt er een digitaal dossier opgesteld en wordt het eenvoudig om de juiste diensten te contacteren.

Applicaties als deze en de integratie van nieuwe media juichen we enkel maar toe. Al hopen we dat we deze niet snel hoeven te gebruiken.

(bron: ZDnet)

Geen opmerkingen: