` Phobos & Actor Marketing Blog: Facebook en andere sociale media

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

vrijdag 24 april 2009

Facebook en andere sociale media



Sociale website zoals Facebook zijn ongelooflijk interessant om nieuwe trends te ontdekken, te netwerken en in contact te blijven met anderen. Maar wat nog interessanter is, is dat sociale websites wel degelijk SOCIAAL zijn. Zo'n 60 jaar geleden zeiden ze dat tv de mensen associaler zou maken. En volgens mij hadden ze ook nog gelijk. Mensen bleven binnen naar tv kijken in plaats van op straat rond te hangen.

Enkele jaren geleden, toen Facebook en anderen op het net te vinden waren, waren er mensen die schrik hadden dat dit het einde zou betekenen van het sociale contact. Met tv en internet zou niemand nog op straat komen.

Het tegendeel is echter waar. Facebook brengt mensen korter bij elkaar, laat je contact houden met personen die je lang niet meer gezien hebt en bovenal: Afspraken maken via evenementen verliep nog nooit zo gemakkelijk. Facebook is een hulpmiddel geworden om mensen buiten te krijgen. Anderen worden aangezet om te samen te komen en op die manier is sociale media echt wel sociaal!

Fascinerend!

Geen opmerkingen: