` Phobos & Actor Marketing Blog: 'Bing' gaat de strijd aan met Google

Quote:

"Only those who dare to walk, can leave a footprint"

dinsdag 26 mei 2009

'Bing' gaat de strijd aan met Google

Microsoft gaat een nieuwe zoekmachine lanceren. En het zal 'Bing' gedoopt worden. De nieuwe zoekmachine moet de strijd aangaan met Google. Momenteel heeft Live Search van Microsoft een zeer grote achterstand met nog geen 5% marktaandeel. Google daarentegen heeft meer dan 80% in handen.

De softwaregigant wil voor Bing een grootschalige mediacampagne opzetten zoals we van hen gewoon zijn. Maar zoals we ook van Microsoft gewoon zijn, helpt dit meestal niet. Bij de lancering van Vista werd wereldwijd in elke grote stad een groots evenement georganiseerd dat overal op hetzelfde uur werd gelanceerd. Ons Atomium kleurde toen mooi blauw maar Vista kwam nooit echt van de grond.

Een grootschalige campagne zonder inhoud heeft natuurlijk geen zin. Ja! Ik ben een Mac-fan. Maar dit filmpje heeft een grote waarheid in zich. Alle communicatie moet een boodschap hebben, een concept, een idee, een relevante inhoud!!!

Kies voor relevante inhoud door een strategische beslissing te nemen. Geen reclame maken om reclame te maken. Wel communicatie voeren met een doel voor uw ogen.

Geen opmerkingen: